Що впливає на роботу вашого підприємства найбільше? Його головний ключовий механізм — співробітники. Тільки від їх показників залежить, буде підприємство продуктивним чи ні в наступному році, і в наступному, і в наступному…

Але як домогтися дійсно хороших показників? Коли справи йдуть і без того добре, вони в більшості випадків будуть продовжувати в тому ж дусі. Але що, якщо ситуація вас не влаштовує і ви розумієте, що працювати можна вдвічі краще? Все залежить тільки від підвищення продуктивності. І від того, як ви будете це робити.

Все починається з залучення співробітників.

Ми вже писали про те, наскільки важливим є рівень залучення працівників у роботу. Відсторонені співробітники тягнуть компанію вниз. Тільки співробітники, які люблять свою роботу і розуміють її мету, дійсно продуктивні. На жаль, кількість таких вельми невтішна. У США показник всього 34%, а от в Україні, боюся, набагато більше.

Тому, беручись за підвищення продуктивності, в першу чергу зверніть увагу на залученість своїх співробітників. А вже потім беріться за описані тут стратегії.

7 способів підвищити продуктивність роботи персоналу у 2019 році

1. Дайте їм хороший інструментарій

Почнемо з того, що більшість підприємств економить на інструментах, використовуючи для роботи низькоякісні дешеві сервіси та програми. В онлайн-редакторах, які “виснуть” щохвилини, або на платформах, де низькоякісні недороблені функції — працювати боляче. Особливо фахівцям. Особливо, якщо до цього люди працювали з хорошим інструментарієм.

Я не кажу відразу купувати всі дорогі програми і техніку, що є зараз на ринку, ні. Почніть з малого. Ось приблизний алгоритм ваших дій:

  1. визначити, роботу якого відділу / співробітника потрібно покращити в першу чергу;
  2. порадитися безпосередньо зі співробітником (-ми) і дізнатися, який інструментарій максимально покращить його роботу;
  3. вибрати найбільш пріоритетний на сьогодні інструмент;
  4. повторювати дію до моменту, поки є куди рости і що покращувати.

2. Сімейні цінності

Створіть список цінностей компанії, яким повинні слідувати ваші співробітники. Це можуть бути смішні або добрі поради, типу “посміхатися кожному”, “щочетверга їсти піцу” і “розігрувати таємного Санту перед Різдвом”. Такі дрібниці не тільки підвищують настрій і згуртовують команду, але й підвищують рівень продуктивності колективу.

3. Комфортні умови

Зручний стілець, хороше освітлення, температура в приміщенні та навіть наявність кулера і рослин — все це допоможе вашим співробітникам відчути себе більш комфортно на робочому місці. Задумайтесь, хіба можна працювати продуктивно, коли кондиціонер дме в спину, а від жорсткої спинки спина вже вся в синцях?

15 крутих ідей для організації офісу та підвищення продуктивності

4. Забезпечте їм відпочинок

Кімната для відпочинку, живий куточок або хоча б простора світла кухня, де співробітники можуть на деякий час відволіктися від робочого процесу. Це незамінний атрибут на підприємстві, що прагне стати продуктивніше в цьому році. Організуйте співробітникам місце, де вони зможуть перепочити, перш ніж знову кинуться в бій.

5. Курси, семінари, навчання

Дозвольте їм вчиться за ваш рахунок. Дійсно хороші співробітники радо приймуть пропозицію отримати нові навички та досвід, тим більше, коли від них не вимагають за це грошей. Крім цього, безкоштовне навчання є непоганою мотивацією. У такому випадку, ви отримуєте не тільки компетентних співробітників, готових працювати краще, але і даєте їм інструменти, як саме це зробити.

6. Введіть вимір продуктивності через систему показників

Якщо ви до цих пір не використовуєте систему показників KPI – почніть просто зараз! Для цього вам потрібно:

  1. з'ясувати основні показники кожного співробітника;
  2. оцінити їх важливість;
  3. позначити норму досягнення цілей;
  4. призначити грошову винагороду.

Детальніше про показники KPI та їх значення

7. Наглядна статистика

Дайте їм бачити власні результати. Це можуть бути саморобні борди з прикріпленими виконаними завданнями для кожного співробітника або відділу, чи електронний рейтинг за допомогою комп'ютерних програм. Суть в тому, щоб вони бачили свої результати, і результати своїх колег. Таким чином створюється атмосфера здорової конкуренції, що сприяє підвищенню продуктивності.

Один з клієнтів Yaware.Timetracker виводив на табло рейтинг працівників за продуктивністю в режимі реального часу. Продуктивність виросла на 20%!

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.