Як правило, працівники проти тайм-трекінгу. Чи ні? Останнє опитування бізнес журналу AIN показало, що 60% респондентів нейтрально ставляться до обліку робочого часу. 14,6% розповіли, що така практика позитивно впливає на якість роботи й допомагає встигати більше. Все більш популярними стають спеціальні програми обліку робочого часу, хоча 51,7% опитаних досі самостійно заповнюють кількість відпрацьованого часу.

Ми вирішили підняти питання автоматизованого тайм-трекінгу тому, що його популярність це лише питання часу. Візьмемо зміни в бізнесі за останній рік. Ви справді вважаєте, що хтось буде витрачати час на заповнення папірців? Ба більше, якщо вже давно придумали, як це автоматизувати. Втрачений час коштує грошей. Подивимося, які є способи впровадити автоматизований облік робочого часу так, щоб кількість противників з 27,6% звести до нуля. І при цьому не втратити ефективність роботи.

Що взагалі таке цей ваш тайм-трекінг?

Тайм-трекінг — це спосіб, за допомогою якого роботодавці відстежують діяльність працівників і їх залученість у роботу. Найчастіше компанії використовують сервіси, які враховують тільки відпрацьований час. Деякі програми пропонують розширений функціонал, з можливістю:
  • записувати використані сайти й програми;
  • аналізувати наскільки продуктивно працівник використовує робочий час;
  • робити знімки екрану і веб-камери;
  • автоматично розраховувати погодинну зарплату;
  • створювати завдання і проекти й бачити не тільки статус «закрито», а також — статистику виконання; враховувати час витрачений на перерви, наради й роботу за межами комп'ютера.

Як впровадити тайм-трекінг без стресу для працівників?

Ми склали покрокову інструкцію для того, щоб керівники могли донести персоналу цінність і мотивувати їх вести тайм-трекінг. Поради, якими ми ділимося тут, засновані на зворотному зв'язку наших клієнтів і власному досвіді.

#1 Розкажіть про переваги обліку робочого часу

Облік робочого часу це перш за все робота ваших працівників і тільки потім – успіх бізнесу. Іноді досить заздалегідь пояснити команді причину відстеження часу. Просте розуміння «чому» може мати велике значення для їх мотивації. Переконайтеся, що всі у вашій команді усвідомлюють цінність тайм-трекінгу і те, яку користь це принесе їм самим. Побудуйте довірчі й прозорі відносини. Якщо ви все зробите правильно, можливо вам не знадобляться наступні поради.

#2 Встановіть чіткі правила

Гірше тотального контролю може бути тільки нерегулярний «сьогодні хочу, завтра не хочу». Щоб працівники осмислено відстежували свій час, вам знадобиться система. Перед початком обліку, поясніть всім членам команди, як правильно це робити й хто буде перевіряти результат. Як і в першому пункті, розуміння того, чому щось має бути зроблено певним чином, спростить впровадження системи.

#3 Допоможіть кожному працівнику з базовими налаштуваннями

Якщо ви хочете, щоб підопічні використовували облік робочого часу, важливо, щоб вони відчували, що ви йдете їм назустріч. І ще, чим менше перешкод між користувачем і системою, тим більша ймовірність, що вони її успішно приймуть. Тому, вибирайте тайм-трекер, роботу якого не потрібно запускати й зупиняти. Важливо, щоб всі зміни налаштувань автоматично оновлювалися на всіх комп'ютерах. По суті, персонал повинен робити 2-3 кліка і бачити все, що йому потрібно.

#4 Діліться звітами

Обмін інформацією відмінний спосіб укріпити довіру. Якщо у вас є екран на стіні офісу, використовуйте його для демонстрації даних з тайм-трекера. Єдине, не слід використовувати публічний осуд, якщо ви незадоволені робочими звичками людини.

#5 Запитуйте, слухайте і чуйте

Ваші працівники фахівці в бізнесі. Оскільки вони день за днем ​​працюють з тонкощами, їх відгуки неоціненні для прийняття правильних рішень і коригувань. Слідкуйте за тим, як команда адаптується до обліку часу. Якщо у них є якісь проблеми, побоювання або пропозиції, використовуйте ці відгуки для поліпшення вашої системи. Чим легше їм буде, тим більша ймовірність, що вони збережуть цю звичку.

Тайм трекінг без стресу запорука тривалої співпраці

Багато тайм-трекерів пропонують як явний, так і прихований спосіб моніторингу. Наші поради більше стосуються першого методу, оскільки ми його використовуємо у своїй компанії й бачимо реальні результати. Немає нічого поганого в прихованому режимі, просто ви повинні вибирати під себе і враховувати цілі, поставлені перед програмою.
Суть тайм-трекінгу в тому, щоб працівники свідомо вели облік робочого часу. Продуктивно людина працює близько 5 годин. Решту часу крадуть відволікаючі фактори, такі як перегляд соціальних мереж, читання новин і спілкування з колегами поза роботою ось трійка кращих. Якщо працівникові не донести цінність тайм-трекінгу, а вона в тому, щоб навчиться продуктивно використовувати час, він буде думати, що зможе залишатися на вершині своєї роботи, просто приходячи й подовжуючи зелену смужку. (Так позначається продуктивний час в Yaware.TimeTracker).
Ми сподіваємося, що ці поради допоможуть вам досягти успіху в тайм-трекінгу і знайти систему, яка підійде команді. Ви можете зіткнутися з деякими опором, але не зупиняйтесь! Як тільки люди почнуть відстежувати час, ви здивуєтеся, наскільки це безболісно. І, звичайно ж, багато в чому успіх залежить від правильного інструменту.
Як і у випадку з будь-яким програмним забезпеченням, не біжіть за першим-ліпшим. Спочатку протестуйте пару тайм-трекерів і подивіться, який з них підходить для вашого поточного і майбутнього бізнесу. На щастя, Yaware.TimeTracker пропонує безкоштовну пробну версію на 2 тижні, так що ви можете випробувати повний функціонал без будь-яких обмежень.

 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.