кар'єрний ріст віддалена робота

Досягнення, успішне стратегічне мислення, підтримка наставників та керівників вищої ланки — все це відіграє ключову роль в успішній кар'єрі. Але, як ви продемонструєте свою готовність до просування по службі у реаліях віддаленої роботи? Опитування показало, що 23% працівників бояться, що новий формат вплине на їх кар'єру.

Дійсно, поточні умови 2020 року — мінливі економічні перспективи й примусова віддалена робота — ускладнюють ситуацію. Але все-таки, є кроки, які можна зробити просто зараз і підвищувати свої шанси на кар'єрне зростання навіть в ці непевні часи.

Починайте розмови завчасно

кар'єрний ріст

Чи знає керівник те, що ви готові до підвищення в цьому році? У той час як все навколо змінюється, не дозволяйте вашим прагненню до просування бути чимось, що втрачається. Запитуйте про те, що потрібно робити, щоб претендувати на підвищення, і повідомляйте свого керівника про ваш прогрес в досягненні цих цілей. Переконайтеся, що ваші розмови й успіхи задокументовані. Для цього можна використовувати індивідуальний план розвитку — документ з переліком ваших сильних сторін і моментів, які можна поліпшити. Він також включає список завдань для підвищення вашої кваліфікації з чітко визначеними термінами. Навіть, якщо у вашій компанії не використовується цей метод, ви можете запропонувати керівнику разом скласти індивідуальний план. Ваша ініціативність буде ще одним плюсом в кар'єру.

Конкретизуйте

Подумайте про те, чи відповідає ваша кваліфікація вимогам для підвищення на поточній посаді. Або розгляньте іншу позицію в компанії, до якої ви хотіли б підготуватися. Щоб отримати чітку картину того, над чим вам потрібно працювати — поділіться з керівником своїми амбіціями. Важливо, щоб ви розуміли, що ваше просування по кар'єрі залежить від бажання вчиться і розвиватися — навіть перебуваючи вдома. Використовуйте корпоративне навчання, а якщо воно не розвиває потрібні компетенції — використовуйте зовнішні онлайн-платформи. Сьогодні не виходячи з дому можна навчитися чого завгодно, іноді безкоштовно.

Проявляйте гнучкість

Залежно від вашої галузі поточна ситуація може ускладнити просування по службі. Тому, будьте готові приймати нові виклики й адаптуватися. Зараз не час розслаблятися, сидіти в онлайн-іграх і чекати повернення в офіс. Віддалений формат може стати новою реальністю і це чудова можливість продемонструвати свою гнучкість. Врахуйте те, що дистанційна робота вплине не тільки на ваш ріст, а й на успіх компанії. Тому, концентруйте на генерації нових ідей і рішень, які допоможуть бізнесу розвиватися наперекір ситуації. Адже в компанію, яка розширюється і виходить на нові ринки, потрібні проактивні люди на менеджерські посади — тобто ви.

Визначте, що цінує ваша компанія

Результат? Задоволеність клієнтів? Кількість (продажів, патентів) чи якість? Після того, шукайте способи продемонструвати свої досягнення в цих областях. Мета полягає в тому, щоб проявити свої позитивні сторони, тонкість і цілеспрямованість. Немає сенсу плекати свої амбіції й ховати їх від усіх.

Будьте реалістичні

Є галузі, на яких віддалена робота позначається більше, ніж на інших. Якщо ваша компанія працює в одній з них, то пора переглянути графік вашого просування по службі. Почніть розмову зі своїм менеджером про те, як ви можете допомогти компанії в цей час. Такий рівень самосвідомості й корпоративного духу сам по собі є важливою якістю лідерства і в кінцевому підсумку може окупитися.

На закінчення

У будь-якому економічному кліматі бізнес буде прагнути до зростання, а значить можливості просування як і раніше доступні. Тому, навіть якщо ви знаходитесь далеко від офісу, найважливіші речі, які ви можете зробити для кар'єри – у ваших силах: підтримувати залученість, демонструвати свою цінність і продуктивно працювати.
Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.