Кожен керівник прагне до успішного розвитку компанії, її фінансового благополуччя. Але коли терміни здачі проектів зриваються, співробітники працюють малоефективно, постійно спізнюються, займаються на роботі особистими справами виникає необхідність установки програми обліку робочого часу.

Як же це сприймуть співробітники? Таке нововведення може призвести до невдоволення, опору і навіть до ланцюжку звільнень. Що ж робити?

Поради, як провести установку програми обліку робочого часу безболісно

Перш за все поясніть співробітникам, що мета установки програми – підвищення продуктивності їх роботи, досягнення кращих результатів і відповідно зростання доходу як компанії, так і персоналу.Установка программы учета рабочего времени

  • попередьте працівників – ні в якому разі не тримайте введення програми обліку в секреті, обов'язково розкажіть підлеглим про це;
  • поясніть співробітникам, як проводитиметься облік – надайте співробітникам інструкції про те, як працює програма, що собою являє, які її функції;
  • поясніть, які в цьому вигоди для співробітників – переконайте їх в тому, що облік робочого часу має безліч переваг.

Багато співробітників бачать в програмі обліку робочого часу лише негатив, переконані в тому, що ніяких вигод для них немає. Які ж аргументи навести, щоб довести їм протилежне?

Вигоди для співробітників

1. Перспектива більше заробляти

Установка програми обліку робочого часу допоможе дізнатися: як продуктивно персонал використовує робочий час, скільки годин на день працює, а також допоможе виділити кращих співробітників. Введіть систему премій і бонусів за перевиконання норми. Поясніть, що програма допоможе визначати понаднормовий час, причому продуктивний, марні витрати часу на робочому місці не беруться до уваги.Установка программы учета рабочего времени

2. Можливість підвищення

За допомогою програми обліку ви зможете визначити кращих і гірших співробітників. Ті, які працюють більш ефективно і показують хороші результати, зможуть претендувати на підвищення. Розкажіть співробітникам про це.

3. Мінімізація помилок

Поясніть підлеглим, що програма контролю допоможе зібратися і сконцентруватися на роботі, не відволікатися на дрібниці. Відповідно ймовірність зробити помилку при виконанні завдання зменшитися в кілька разів.

4. Оптимізація навантаження

Деякі зі співробітників можуть бути занадто завантажені роботою. Порадуйте їх тим, що за допомогою програми у вас з'явиться можливість визначати, наскільки завантажений кожен з них і правильно розподіляти завдання.

Установка программы учета рабочего времени5. Можливість введення гнучкого графіку

Так як програма веде повний облік відпрацьованого часу, з'явиться можливість ввести гнучкий графік роботи або навіть дозволити працювати віддалено. Встановіть норму годин, які необхідно відпрацювати і дайте співробітникам право вибору, коли їм краще виконувати цю норму. Вони точно будуть раді такій пропозиції.

6. Відновлення справедливості

Деякі співробітники працюють більше інших, совісно виконують свої обов'язки в той час, коли деякі їх колеги займаються на роботі рішенням особистих справ. А зарплата в більшості випадків у всіх одна і та ж. Програма обліку робочого часу нарешті допоможе відновити справедливість і викрити нероб. З нею всі почнуть працювати на совість.

7. Вирішення спірних ситуаційУстановка программы учета рабочего времени

Як би ви не намагалися уникнути конфліктів і спірних ситуацій на роботі, вони все одно виникають. У таких випадках дуже складно знайти компроміс. Поясніть підлеглим, що нова програма обліку допоможе вирішити безліч суперечок. Наприклад,
сварки з приводу запізнень. За допомогою програми можна буде визначити хто правий, а хто винен, оскільки вона фіксує час початку роботи.

8. Боротьба з прокрастинацією

Поясніть співробітникам, що програма обліку робочого часу допоможе з'ясувати куди йде час і спланувати, як його заощадити. Таким чином, вони більше не будуть затримуватися в офісі вечорами і стануть встигати з вирішенням усіх своїх завдань, запланованих на день.

9. Підвищення продуктивності

Поясніть співробітникам, що програма обліку робочого часу допоможе підвищити їх продуктивність. Вони самі зможуть перевіряти статистику своєї роботи і відповідно, змінювати свій звичайний графік, щоб досягати більш ефективних результатів. Це допоможе їм досягти професійного зростання і добитися великих успіхів на роботі.

Крім того, з функціоналом контролю проектів та завдань співробітник буде отримувати нагадування і повідомлення від системи про нові завдання, коментарі і зроблені керівником зміни. Отже, зможе моментально реагувати на них, і не витрачати свій час на вже неважливі завдання.


Установка программы учета рабочего времени10. Самодисципліна

Поясніть співробітникам, що програма обліку робочого часу допоможе їм розвинути самодисципліну. Вони навчаться долати лінь і повільність, протистояти спокусам і відволіканням, що, як правило, стоять на шляху досягнення цілей і вирішення задач. Цей навик допоможе їм досягти успіху як на роботі, так і в особистих справах.

Тепер, коли ви переконалися, що установка програми обліку робочого часу може бути безболісною, не зволікайте! Поспішайте встановити таку програму, спробуйте як вона працює абсолютно безкоштовно.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.