плинність кадрів утримання працівника

Довгі години ви, як HR, провели в пошуку кандидатів, десятки узгоджень, пропозицій, інтерв'ю і ось кандидат прийняв оффер і вийшов на роботу. Вакансія закрита. Ніщо не передбачало біди. І тут, здавалося б на рівному місці, звільняється інший фахівець. І все з початку. Знайомо?

З нами ви будете готові до таких витівок долі та зможете їх уникнути…

У сусіда навіть трава зеленіша

Навколо талановитих працівників обертається значна частина роботи HR-відділу. Знайти якісних фахівців непросто, але утримати їх ще важче. Так вважають 59% менеджерів з персоналу.

У ковідний час люди цінують стабільність, але ближче до 2022 року економіка піде вгору і з'явиться більше охочих змінити роботу. Утримання працівників стане кадровою проблемою.

«Професійні люди роботу через сайти, де наймають кухарів, офіціантів і секретарів, не шукають. Їм завжди сиплються оффери, їх завжди хочуть переманити.»

Цей коментар взятий з Linkedin, з тієї ж соціальної мережі, де ви, ймовірно, шукайте кращих фахівців. І вашим працівникам хтось постійно пише в директ і пропонує оффер. Або пре-оффер.

«З усіма [фахівцями інших компаній] ми спілкуємося і проводимо співбесіди на перспективу, як мінімум, щоб потренувати навички презентації, як максимум зробити пре-оффер, пояснює Марина Галак, засновниця рекрутингового агентства, при цьому кандидат не звільняється і працює на поточній посаді.»

Отож, ви не знаєте, в який момент ваш кращий фахівець прийме оффер іншої компанії й що його до цього підштовхне. Залишається робити все, для того, щоб ваша трава для нього була зеленішою.

Не дайте йому піти

Хороші новини є інструмент, який показує зацікавленість працівника змінити компанію. З Yaware.TimeTracker ви заздалегідь побачите, якщо підлеглий планує звільнитися, зможете вчасно вжити заходів і утримати його.

Як це працює?

Після встановлення на комп'ютери працівників, програма починає в автоматичному режимі відстежувати діяльність на ПК. Статистика потрапляє в 11 головних звітів + ​​є загальний дашборд роботи компанії.

Що цінного для HR-менеджера в Yaware.TimeTracker?
По-перше, перевірте список використаних додатків і подивіться, хто сидить на сайтах пошуку роботи.

утримання працівників

По-друге, з Yaware.TimeTracker ви отримуєте детальну аналітику діяльності працівників: відпрацьований час, продуктивність, порушення робочого графіка, рейтинг користувачів, табель обліку робочого часу і тд. На підставі даних про діяльність:

  • визначте своїх ключових працівників і утримуйте кожного індивідуальними методами;
  • покажіть підлеглим, як заробляти більше, підвищуючи свою продуктивність;
  • налізуйте навантаження і робіть його більш розумним;
  • утримуйте цінні кадри за допомогою привілей: автономія, гнучкий графік, віддалена робота – без страху, що це знизить їх ефективність;
  • підвищуйте почуття рівності;
  • допомагайте контролювати баланс між роботою та сім'єю;
  • фіксуйте, якщо час, за який ви платите працівнику, він витрачає на інші проєкти (читайте кейс від першої особи).

«Yaware.TimeTracker вказав нам на моменти, які впливали на імідж компанії. Виявилося, що підлеглий використовував наші технології на аутсорсі. Паралельно спілкувався з іншими замовниками. Він також брав проєкти, які робив під моїм керівництвом і розміщував портфоліо на Facebook.» »

— Роман, керівник будівельної компанії.

Знижуйте коефіцієнт плинності кадрів

Для багатьох звільнення працівника неприємний сюрприз. Але, з Yaware.TimeTracker ви готові до того, що він планує покинути компанію. Ви бачите, яку роботу шукає користувач, які вакансії та зарплату розглядає.
Аналізуйте статистику ще до того, як людина почне пошук іншої роботи. У звітах видно, якщо знижується продуктивність, працівник частіше спізнюється чи перепрацьовує. Знайдіть причину того, чому підлеглий падає вниз рейтингу.
Робіть менеджмент справедливим. Перед тайм-трекером всі люди рівні, він прозоро показує, хто, що і скільки часу відпрацював. Керівник перестає смикати зі звітами про завантаження, а персонал при цьому відчуває, що його роботу гідно оцінюють. Коли у вас є тайм-трекер у вас є арбітр.
Організуйте роботу так, щоб підлеглим хотілося залишитися. Знайте заздалегідь про звільнення та утримуйте потрібних фахівців. Будьте готові до того, що ваш талант може не виявитися таким, згідно зі статистикою тайм-трекера і ви самі захочете розірвати в них співпрацю.

Отримайте в подарунок 14 днів повного доступу до Yaware.TimeTracker і подивіться на реальну картину роботи працівників компанії.

Забрати подарунок 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.