Траплялось, що ви не можете коректно нарахувати зарплату за різну кількість робочих годин, компенсувати затримки в офісі чи справедливо оцінити успіхи персоналу за півдня?

Пошуки найкращого способу увінчалися успіхом — на території України звичною стала погодинна оплата праці: прямо пропорційна часу, яке підопічний провів за виконанням завдань і винагороджує персонал не за “просиджування” потрібного мінімуму, а за якісний результат. При стандартному 8-годинному графіку, в місяць кількість відпрацьованого часу досягає 160 годин — більше ніж у Франції, Італії та Польщі, популярній країні для заробітків. До того ж цифра не враховує понаднормові навантаження. За даними Євростату чим багатша країна, тим менше працюють її громадяни. Погодинна оплата в Європі коливається від 20 до 45 $, тоді як в нас цифра наближається до 1 $.

погодинна оплата праці в Європі

Крім низького рівня українських окладів, «процвітають» понаднормові затримки на безкоштовній основі й перехід на погодинний спосіб не тільки виведе нарахування на чесний і прозорий рівень, але і зробить людей щасливішими. При такій фінансовій схемі, вони зможуть самостійно контролювати навантаження, рівномірно розподіляти робочі години. Чи дійсно перехід на погодинну оплату праці принесе тільки позитивні зміни? Нижче, зважуємо всі переваги й недоліки цього способу.

Переваги

Точність.

Один робочий час має однакову тривалість для всіх, на відміну від одного робочого дня. Фіксована оплата дозволить коректно розрахувати суму за місяць з урахуванням прогулів.

Гнучкість.

Погодинна оплата праці регулює нарахування для персоналу з неповним робочим днем, гнучким графіком і суміщенням різних видів зайнятості.

Економія.

Керівництво платить тільки за продуктивні години й контролює ефективність персоналу.

Недоліки

Додаткові кадри.

При наявності великої кількості співробітників, доведеться найняти людину для ведення обліку робочих годин, розрахунку зарплати для кожного окремого випадку.

Головне участь.

Персонал може спеціально розтягувати час, намагаючись «накрутити» собі кількість годин.

 

Сьогодні кожен з “мінусів” погодинної оплати праці можна усунути завдяки програмному забезпеченню Yaware.TimeTracker. Програма обліку робочого часу вирішує кілька проблем керівників компанії:

  • Зникає необхідність в додаткових кадрах.
    Yaware.TimeTracker веде облік робочого часу і підраховує фактичну кількість відпрацьованих годин у кожного співробітника.

  • Ідентифікує симулянтів.
    Програма моніторить всі дії зроблені за комп'ютером, розподіляє їх на «продуктивні» – необхідні для виконання обов'язків, «непродуктивні» – соціальні мережі й розважальні ресурси, «нейтральні» – додатки, які періодично необхідні працівникові для виконання завдань. Yaware.TimeTracker показує робочий день підопічних: продуктивно займаються завданнями або витрачають час даремно?

  • Автоматично підраховує зарплату.
    Геть паперову тяганину. Менеджер задає рівень погодинної оплати працівника, а програма виконує всю операційну частину: рахує відпрацьований час, видає суму, яку потрібно виплатити за кожен конкретний період. Легко?

Якщо погодинна оплата праці те, на що орієнтується ваша компанія — ведіть облік робочого часу в Yaware.TimeTracker. Спробуйте безкоштовно протягом 14 днів.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.