Деякі з ваших співробітників здаються стомленими, відстороненими та менш продуктивними, але ви не можете точно визначити причини? Багато хто з них може бути у стані, при якому люди почуваються відірваними від своєї роботи, що часто викликано тривалим важким робочим навантаженням і сильним стресом. Такі стани є причиною вигорання працівників.

Згідно з опитуванням Indeed.com, 52% американських працівників зазнали вигорання у 2021 році проти 43%, які відчували себе вигорілими до пандемії. Попри те, що за останні два роки організації досягли позитивних зрушень у напрямку підвищення гнучкості робочого місця та автономії співробітників, перехід на віддалену роботу також призвів до деяких непередбачених побічних ефектів.

Одним із важливих факторів, що впливають на цей сплеск вигорання в епоху пандемії, є те, що працівникам важко відволіктися від роботи та знайти час для відпочинку. Те ж опитування Indeed.com показало, що 53% співробітників, які працюють у віртуальному середовищі, зараз працюють більше годин, ніж в офісі.

Отже, як керівники можуть розпізнавати та зменшувати вигорання співробітників та пропонувати командам підтримку, необхідну їм для того, щоб щодня працювати з максимальною віддачею? Ось п'ять ключових показників, які можна виміряти, щоб виявити ознаки вигорання працівників.

Баланс робочого навантаження

Одна з найбільших проблем запобігання вигоранню полягає в тому, що перевтомлені співробітники часто не захищають свої інтереси, поки не стає надто пізно. Відстеження балансу робочого навантаження полегшує виявлення членів команди, які мовчки переробляють себе. Це додаткове усвідомлення також може дати вам можливість допомогти їм ефективніше знайти рішення їх стресу.

Щоб визначити нестандартний баланс робочого навантаження, відстежуйте робочий графік за допомогою тайм-трекера. Декілька перевантажених днів через завершення великого проекту можуть не викликати занепокоєння. Якщо хтось показує багато днів поспіль надмірного завантаження, то настав час розпочати розмову про управління часом та кількість поставлених задач.

Постійна зміна контексту

Багатозадачність, на перший погляд, чудовий спосіб виконати максимальну кількість задач протягом дня. Насправді переключення між непов'язаними завданнями дуже позначається на продуктивності. Багато досліджень, зокрема Стенфордського університету, підтвердили, що багатозадачність для виконання більшого — це міф, тому краще приділити увагу одному завданню (особливо складному проекту).

Постійна зміна контексту — це примусова багатозадачність. Наприклад, повідомлення електронної пошти або у Slack можуть відволікати від фокусу багато разів протягом робочого дня, і призводять до зміни імпульсу Це все одно, що намагатися їхати кудись по шосе, але ваш GPS постійно говорить вам виходити на кожному з'їзді по дорозі.

Вимірюючи, як часто ваші команди “перемикаються” між різними завданнями та програмами, ви можете отримати уявлення про те, скільки годин вони можуть присвячувати своїй роботі щодня. Постійна зміна акценту може призвести до зниження продуктивності та якості роботи, через що співробітники можуть почуватися напруженішими.

Фокус-сесії

Протилежністю зміщенню акцентів у роботі є фокус-сесія: кількість часу, протягом якого працівник може займатися виконанням задач без перерви. Це ще один показник, який можна виміряти за допомогою інструмента аналітики робочої сили, щоб оцінити продуктивність працівників та визначити області для покращення.

В цілому, збільшення тривалості та частоти фокус-сесій знижує рівень стресу та позитивно впливає на якість результатів людини. Робота зі співробітниками над виявленням речей, які заважають їх фокус-сесіям і змушують їх перемикати увагу, може бути надзвичайно корисною як для їхнього психічного здоров'я, так і для загальної продуктивності.

Перерва

Брак часу, щоб відпочити від роботи, може зробити високоефективних людей млявими та позбавити їх ентузіазму, який вони колись відчували до своєї роботи. Лабораторія Productivity Lab проаналізувала цифрову активність 5 мільйонів співробітників та виявила, що понад 78% людей працюють у неробочий час, а 56% заходять у систему у вихідні.

Звичайно, великі перерви у робочий день не повинні бути звичайною практикою. Але повна відсутність перерв протягом тривалих проміжків часу також може завдати шкоди ефективності та благополуччю співробітника. Заохочуйте робітників, які беруть мінімальну перерву, відійти від комп'ютера та відновити сили розумово, емоційно та фізично.

Тенденції продуктивності

Крім детальних показників також важливо зробити крок назад і вивчити тенденції продуктивності на макрорівні. Програма онлайн обліку робочого часу, така як Yaware TimeTracker, допоможе отримати корисну інформацію зі звітів, щоб визначити, які процеси працюють ефективно, а які слід удосконалити як для окремого співробітника, так і для всієї команди.

Наприклад, ви можете отримати щоденні, щотижневі та щомісячні зведення продуктивного та непродуктивного робочого часу, а також визначити збільшення робочого часу, щоб допомогти в управлінні робочим навантаженням та пошуку ресурсів. Помітили, що у певному відділі спостерігається неухильне збільшення кількості годин, які вони проводять на зборах щотижня? Можливо, настав час втрутитися та оцінити, чи не веде Zoom-фест їх до вигорання.

Реагуйте на “симптоми вигорання”

Люди часто не усвідомлюють, що наближаються до вигорання, або бояться говорити про це, бо не хочуть, щоб їх вважали «ледачими». Вимірювання показників протягом певного проміжку часу дозволить вам виявити потенційні ознаки вигорання, щоб ви могли допомогти працівникам змінити робочі звички та усунути фактори, що знижують їхню продуктивність. Проактивний підхід до запобігання вигоранню врешті-решт покращить загальний стан співробітників, їх залученість та продуктивність. Програма онлайн обліку робочого часу, така як Yaware TimeTracker, допоможе автоматизувати процеси контролю та змістить фокус із суб’єктивних оцінок на об’єктивні.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.