тайм трекер

Я змінила 3 ​​компанії. Після закінчення університету влаштувалася на фірму, яка контролювала роботу персоналу за допомогою відеоспостереження та карткового входу в офіс. Також, в Google таблиці ми міняли статус на «вільний», «зайнятий» і «немає на місці» відповідно до ситуації на настрою. Ніхто не контролював правдивість табличного обліку.

Маркетингова агенція — друге місце роботи — покладалася на сумлінність людей. Рік я працювала по гнучкому графіку і керівники оцінювали тільки результат. До слова, він ніяк не перевірявся, не було ні KPI, ні цілей, ні розуміння, за що платять гроші. На ентузіазмі бізнес протримався близько 4 років і збанкрутував.

В третій компанії вже був тайм-трекер — Yaware.TimeTracker. Мені про це повідомили на співбесіді, коли розповідали про діяльність та організацію роботи. Що це програма для контролю комп'ютера, я зрозуміла в перший день стажування, але мене це не збентежило. Роботодавець зарекомендувв себе з хорошого боку, зі мною був ментор, який у всьому допомагав, в тому числі пояснював, як працює трекер, як веде облік, що записує, а що — ні.

Yaware.TimeTracker фіксує: 

  • початок та завершення діяльності;
  • використані програми і сайти;
  • тривалість перерв;
  • час витрачений на завдання;
  • кількість відпрацьованих, вихідних і відпускних днів на місяць.

тайм трекер

Яку інформацію програма не запам'ятовує: 
  • не фіксує дані листувань;
  • не запам'ятовує паролі та персональні дані;
  • не записує розмови;
  • не відстежує активність на особистих пристроях (на приватних ПК є можливість призупиняти моніторинг).

Переваги тайм-трекера

Коли я познайомилася з програмою обліку робочого часу, було цікаво чи не помиляється сервіс, він точно записує дані, і звичайно ж, топ-питання: тайм-трекер можна обдурити? Спойлер: ні:-) Я зрозуміла, що Yaware.TimeTracker автоматично фіксує діяльність на комп'ютері й підлаштувати кінцевий результат не вийде — помилок не буває.

А ще, алгоритм не поділяє людей на улюбленців керівника і простих смертних. Якщо людина відчує несправедливе ставлення з боку менеджерів, то статистика в трекері розсудить на чиєму боці правда. Це стимулює слабких членів команди,  а продуктивним дає впевненість в тому, що їх внесок гідно оцінять.

І в віддаленого, і в офісного персоналу зарплата залежить від правильного тайм-менеджменту, яке допомагає прогнозувати навантаження і підвищувати продуктивність. За допомогою тайм-трекера, я знайшла і усунула відволікання на соціальні мережі, меми, порожні розмови з колегами. Вони крали мій ресурс та гроші.

З Yaware.TimeTracker я можу почати робочий день на годину пізніше або вийти на обід в кафе поблизу. Керівник дає мені свободу тому, що він в будь-який момент подивиться статистику роботи і побачить, якщо гнучкий графік негативно впливає на мою продуктивність. Я впевнена, що всі мої перепрацювання враховані й мені не потрібно нічого доводити керівнику. Він бачить мою позицію в рейтингу, як я витрачаю час і закриваю завдання. Цифри говорять за мене.

Тайм-трекер для віддаленої роботи

До 2020 я вважала, що не зможу працювати вдома. Десь 2 місяці після запровадження карантину, вранці збиралася, як в офіс, тільки потім сідала за комп'ютер і включала трекер. (В кінці робочого дня зупиняла моніторинг і програма не записували подальшу діяльність за ПК).

Бували дні, коли завдання закривалися одне за одним, але в моменти ліні і падіння продуктивності, якби не трекер, я б просиджувала у Facebook. Складно зосередитися, коли в сусідній кімнаті хтось дивиться фільм чи з кухні пахне маминою випічкою.

Коли я бачила, скільки часу витрачала на несуттєві речі, то на наступний раз мінімізувала відволікання й робила завдання швидше. Я аналізувала дані за певний проміжок і бачила картину свого прогресу і цілей, розуміла, коли була найбільш продуктивною, а коли ні.

Трекер допомагає мені сконцентруватися на своїх сильних сторонах і цілях. Працюючи вдома, я стала щасливішою та ефективнішою, моя зарплата виросла.

трекер часу

Як впровадити тайм-трекер без стресу для працівників?

Я прийшла в компанію, де тайм-трекер був частиною оффера. Я могла вибрати: влаштується до них і погодиться на облік часу або шукати іншу компанію. Ваші кондидати пройдуть той же шлях і є мінімум 2 причини того, чому вам не потрібно турбуватися про те, що наявність програми для контролю працівників відлякає новачків:

  1. Ті, які приймуть пропозицію — гнучкі та професійні дорослі люди. Вони розуміють переваги обліку, мотивовані відстежувати статистику.
  2. Відмовляться «не ваші» люди. Причина не в самому факті контролю, а в тому, що людині не підходить організація роботи в компанії, ваші цінності та стандарти. Навіщо в команді працівник, який не розділяє ваші погляди?

Інша справа, якщо ви жили-були без обліку часу і раптом вирішила встановити трекер. Ставлячи себе на місце людей, мені б хотілося справедливості і відкритості з боку керівника. Позиціюйте впровадження не з точки зору контролю, а як інструмент для аналітики робочого процесу і прозорої співпраці:

  • озвучте персоналу свої очікування від трекера і навчіть користуватися програмою;
  • використовуйте явний режим моніторингу, він не асоціюється зі шпигунством і дає працівникам можливість аналізувати свою статистику;
  • дозвольте зупиняти трекінг на особистих ПК;
  • по можливості, уникайте знімків екрану і вебкамери.

Тайм-трекер — палиця з двома кінцями. Візьміть ядерну енергію. Вона може бути джерелом, яке забезпечить електрикою мільйони людей, а може бути зброєю масового ураження. Те ж саме і з відстеженням часу.

Працівники розуміють, що для того, щоб стати більш успішним, знадобиться трекер, але непокояться з приводу безпеки й порушення конфіденційності. Якщо керівники проявлять більше розуміння і лояльності до персоналу, то тайм-трекінг принесе користь обом сторонам.

Аліна, копірайтер

Встановіть трекер і дайте людям можливість заробляти більше, підвищуючи свою продуктивність.

Вам подарунок! 14 днів повного доступу — безкоштовно.

Забрати подарунок 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.