Контроль — необхідна умова підтримання дисципліни, законності й порядку. А коли справа стосується роботи апарату державного управління — питання організації контролю набирає першочергової важливості.

Робота чиновників повинна бути прозорою і це чітко розуміють у Львівській обласній державній адміністрації. Тому її керівництво вирішило взяти курс на зміцнення дисципліни та встановити програму обліку робочого часу Yaware.TimeTracker.

Чому саме Yaware.TimeTracker?

“Ми розглядали кілька варіантів. Однак вибір зупинили саме на Yaware.TimeTracker.

По-перше, ця програма показує саме роботу співробітника, а не просто перебування в приміщенні. Це дало велику перевагу перед такими системами обліку, як турнікет або біометрична система.

По-друге, її легко встановити на велику кількість комп'ютерів. Це теж важливо, адже в ОДА штат близько 600 співробітників.

А вирішальним фактором виявилося співвідношення ціни і якості. Програма дуже зручна і сучасна. Вона проста у використанні: формує легкі для аналізу звіти, дозволяє гнучко й оперативно змінювати налаштування. Крім того, до неї можна отримати доступ в будь-який час в будь-якому місці. Що дуже зручно, адже керівники часто їдуть у відрядження “.

В яких відділах ви вели моніторинг роботи?

“Ми організували моніторинг роботи в департаменті інформаційної діяльності, в секторі контролю, організаційному відділі. Також ми встановили Yaware.TimeTracker на комп'ютери всіх керівників і їх помічників”.

Яких результатів ви домоглися завдяки Yaware.TimeTracker?

“Перше, що ми з'ясували, так це те, що далеко не всі співробітники відповідально ставляться до своїх обов'язків. Дуже багато з них надовго відлучаються з робочого місця без поважних причин. Вони довго базікають з колегами, влаштовують цілі чайні церемонії. А в цей час у відділі ростуть стоси паперів, які треба розібрати, прийняти по них рішення. Не дивно, що стільки простих операцій розтягуються в часі. Їх можна зробити за день-два. Але цим треба займатися. А нікому …

Ми також з'ясували, що майже в кожному відділі є хтось, хто “тягне” на собі всю роботу. А інші в цей час тільки створюють видимість бурхливої ​​діяльності. Зарплату ж при цьому отримують однакову.

Відверто кажучи, рівень дисципліни шокував. Таке, як запізнитися і піти раніше належного — в порядку речей. З Yaware.TimeTracker неліквідність кадрів стала видна неозброєним оком. Але в цьому є позитив: тільки побачивши проблему, її можна вирішити. Хоч і шкода бачити таку ситуацію, але зате тепер ми можемо навести порядок і в корні змінити стан речей”.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.