Економіст аналізує дані по економіці та тенденціям досліджень, вивчаючи надання послуг, продуктів і ресурсів. Деякі економісти працюють в корпораціях і фірмах, в той час як інші працюють вчителями. Вони використовують кілька ресурсів для відстеження та прогнозування майбутніх економічних тенденцій. Онлайн-інформація також відстежується для отримання даних та аналізу контролю і регулювання витрат, процентних ставок і розподілу ресурсів. Але як контролювати і оцінювати роботу економіста правильно? Для початку, відповідь на головне питання.

У чому полягає робота економіста

Основна робота економіста полягає в тому, щоб проводити дослідження та аналізувати економічні проблеми, фінансову політику, а також консультувати бізнес, банки та уряди на основі даних. Готувати звіти та графіки для прогнозування тенденцій ринку. Вони також вивчають вартість енергії або охорони здоров'я, рівні зайнятості. Їм потрібні лише деякі технічні навички: використання електронних таблиць, програм, програм управління базами даних і статистичного аналізу в своїх дослідженнях. Крім того, вони повинні мати навички спілкування і критичного мислення. Але як контролювати роботу економіста?

Надмірний нагляд співробітників демотивує їх. При цьому падає продуктивність підрозділу, і цілої компанії згодом. Але, без моніторингу не обійтися. Контроль — базова потреба в керівництві. Ви повинні бути впевнені в належному і своєчасному виконанні доручених завдань.

Що робити?

Для початку вам потрібно вивчити розподіл часу економіста шляхом моніторингу. Потрібно відзначити, що вам знадобляться задокументовані дані всіх без винятку витрат часу на виконання завдань. Така фотографія робочого дня економіста допоможе визначити ступінь завантаженості працівника, його рівень продуктивності, скільки часу витрачається на певні дії.

Важливо правильно виміряти продуктивність. Багато компаній, які хочуть підвищити свою конкурентоспроможність, вкладають багато грошей і вірять в методи для відстеження ефективності своїх команд.

Yaware.Timetracker – програма обліку часу, з якою ви зможете скласти фотографію робочого дня і визначити ступінь завантаженості співробітника. Ви будете мати можливість на основі даних оптимізувати роботу співробітників, підвищити продуктивність і дисциплінувати персонал в плануванні свого робочого дня.

Як оцінити ефективність роботи економіста?

Можливо, ви вже досить знайомі з KPI. Ключові показники ефективності використовуються майже в усіх галузях як показник того, наскільки добре щось працює або не працює. Належний вимір ефективності вашої кампанії — єдиний спосіб продемонструвати рентабельність інвестицій, як вашим клієнтам, так і вам. Якщо ви не впевнені, який саме KPI слід використовувати, давайте розберемося.

Індивідуальний показник продуктивності кожного окремого співробітника вимірюється в сумісності з KPI всієї компанії. Щоб чимось керувати, потрібно це виміряти. Задум системи — зробити роботу всіх працівників злагодженою. Весь персонал повинен працювати в ім'я спільної мети й отримувати гідну винагороду за реалізацію певних завдань. На цей випадок вам потрібно провести контроль роботи економічного відділу, а саме:

• співвідношення грошових вкладень і витрачених сил на виконання завдань;

• кількісно-якісні результати роботи.

Робочі години — один з найбільш використовуваних показників kpi для економіста. Ручний табель обліку, вхід за картками або відбитками пальців. Але якщо співробітник працює за комп'ютером, все може бути набагато простіше. Надзвичайно важливо повністю зрозуміти ключові показники ефективності при обчисленнях. Найчастіше компанії впроваджують свої власні системи вимірювання продуктивності, імітуючи приклади інших компаній. На жаль, це часто призводить до збою, оскільки використовувана структура продуктивності була адаптована до їх унікальних показників ефективності.

Ще раз згадаємо про Yaware.Timetracker. Це відмінна система для розрахунку kpi економіста. З програмою Ви зможете провести якісний моніторинг роботи економіста, а також:

1. Вести облік робочого часу економіста: початок / завершення роботи економіста; скільки часу потрібно на перерви; скільки узагальнено пропрацював співробітник за день / тиждень / місяць.

2. Продуктивність: у звітах системи ви побачите, які програми та сайти працівник використовував.

3. Аналізувати й зіставляти показники.

Аналітика продуктивності забезпечує подання даних про продуктивність праці. Візуалізація цих даних допоможе вам оптимізувати, підвищити ефективність і прогнозувати продуктивність.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.