режим фокусування

Коли останній раз ви чомусь одному приділяли 100% своєї уваги?

Навіть зараз, коли я пишу цю статтю, у мене 7 відкритих вкладок в браузері, непрочитані повідомлення в робочому чаті та 2 документи з листами для клієнтів. І все ж, я намагаюся сфокусуватися на статті.

Ще у 2010 році гарвардські психологи виявили, що люди проводять майже 47% свого часу, думаючи про щось інше, крім того, чим вони зараз займаються. Варто говорити про те, що за 11 років очікування зросли, терміни скоротилися і багатозадачність здається нам єдиним виходом? 

Але є проблема: багатозадачність це міф.

Для того, щоб виконувати кілька справ одночасно наш мозок хаотично перемикається. Кожен раз коли, ви переводите увагу з одного завдання на інше, вам знадобиться близько 20 хвилин, щоб знову повернути концентрацію.

З іншого боку, однозадачність допомагає виконувати завдання швидше, якісніше і без нервів.

Як розірвати порочне коло багатозадачності?

Від того, що ви намагаєтеся виконати кілька обов'язків одночасно, страждає якість результату. Вам доводиться доробляти, переробляти і це збільшує ймовірність того, що ви й далі будете працювати в багатозадачному режимі.

Щоб вирватися з цього кола ви повинні сфокусуватися на чомусь одному — активувати Focus mode.

Це нова функція в Yaware.TimeTracker, яка блокує непродуктивні ресурси на певний проміжок часу — 10, 20, 30 хвилин або на 1-2 години.

Якщо, працюючи над цим матеріалом, я захочу відкрити Facebook, то програма делікатно нагадає, що я планувала зосередитися на написанні статті. І така доля спіткає всі непродуктивні сайти.

focus mode

Кожен користувач Yaware.TimeTracker з тарифом “Аналіз продуктивності” чи “Підвищення продуктивності”, та версією агента 2.0.6.27 і вище, може натиснути правою кнопкою миші на іконці програми та вибрати період, протягом якого він хоче залишатися сконцентрованим.

як включити режим фокусування

Доступ до непродуктивних сайтів відновитися після закінчення обраного часу. Щоб передчасно відключити режим фокусування, користувач вибирає відповідну опцію в контекстному меню агента.

як виключити режим фокування

Якщо ви власник облікового запису в Yaware.TimeTracker, то можете активувати режим фокусування тільки для себе. Focus mode не включається на всіх комп'ютерах працівників одночасно або віддалено, як більшість би хотіли.

Але, ви можете відправити персоналу цю інструкцію і дати працівникам можливість самостійно контролювати перегляд контенту, і залишатися сконцентрованими.

Зверніть увагу, що в прихованому режимі моніторингу персонал не може активувати Focus mode, оскільки не бачить іконку Yaware в системному треї.

Практикуйте однозадачність

  1. Це мінімізує кількість перемикань, які робить мозок протягом дня;
  2. Знижується рівень стресу;
  3. Виконуючи завдання одне за одним, ви підвищуєте продуктивність і встигаєте зробити більше;
  4. Ви будете впевнені в тому, що на 100% сконцентровані на роботі, яку виконуєте в цей момент.

Хочу закінчити словами Герберта Саймона, який ще в 1971 році сказав: «Багатство інформації призведе до убогості уваги». Зараз мозок людей перевантажений, через це складно зосередиться на чомусь одному, всі працюють в прискореному режимі та в стресі. Focus mode в Yaware.TimeTracker це розкіш сфокусуватися на чомусь одному, коли навколо стільки чинників, що відволікають.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.